Hoofdinhoud

Waarom wil je nu retinol toevoegen aan je huidverzorgingsroutine?

Retinol is niet alleen een belangrijk ingrediënt voor onze ogen en immuunsysteem, maar ook voor de huid. Dermatologen en huidspecialisten raden het aan als een van de nummer één ingrediënten tegen tekenen van huidveroudering. Kiehl’s nieuwe Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum is een krachtpatser in je dagelijkse (of desgewenst paar keer per week) huidverzorgingsroutine die rimpels zichtbaar vermindert, de huid verstevigt en de huidtextuur verfijnt voor zichtbare huidvernieuwing. In dit artikel lees je precies wat retinol doet voor een stralende, gladde huid. Plus hoe je huidverzorging met retinol het beste kunt gebruiken en waarmee rekening te houden voordat je met dit anti-aging ingrediënt begint.

Wat doet retinol voor je huid?

Retinol is een vorm van vitamine A. Het is een belangrijk ingrediënt om tekenen van huidveroudering tegen te gaan en huidvernieuwing te bevorderen. Het ingrediënt wordt binnen huidverzorging onder meer opgenomen in gels, crèmes en vloeibare serums. Daarbij is het een populair hoofdbestanddeel van veel huidverzorgingsroutines voor het slapengaan. Zonlicht kan namelijk de effectiviteit van retinol beïnvloeden, dus het wordt aanbevolen om het product met retinol voor de nacht te smeren. Het helpt in die nachtelijke uren bij het verkrijgen van een gladdere, egalere en stralende teint.Wat je moet weten voordat je aan retinol begint?

Retinol wordt verwerkt in huidverzorging in verschillende sterktes. Je kunt resultaten zien van alle retinol-sterktes. Hoewel retinol vooral heel geschikt is om rimpels en andere tekenen van veroudering aan te pakken, is het belangrijk om voorzichtig van start te gaan. En daarmee bedoelen we: stap niet meteen over op de hoogste concentratie retinol, maar laat je huid langzaamaan wennen. Eerst aan een lage concentratie naar uiteindelijk een hogere concentratie. Je moet alleen overschakelen op hogere sterktes als je huid dit volledig kan verdragen of als je irritatie, ongewenste roodheid en vervelling kunt hebben. Die vervelling bij een hogere sterkte retinol gaat op den duur over dus het is niet schadelijk op de lange termijn. Degenen met een droge of een gevoelige huid zullen ook duidelijke verbeteringen zien van lagere sterktes. Het is belangrijk om bij retinol ook dagelijks goed met SPF te smeren, want de huid kan onder invloed van retinol gevoeliger worden voor de zon.

Welk percentage retinol is het beste voor mijn huid?

Welke retinolsterkte je het beste kunt gebruiken en de hoeveelheid verschilt van persoon tot persoon – het is afhankelijk van je huidtype en huidverzorgingsdoelen.

Lage concentratie retinol: 0,1%

Als je geen ervaring hebt met Retinol of in het geval van een droge en/of een gevoelige huid is het belangrijk om met een lage dosering én langzaam te beginnen. Zoek naar producten met lage retinol-percentages, van 0,1% tot 0,3% retinol-sterkte. Implementeer deze vervolgens geleidelijk in je routine. Denk aan een maand lang twee keer per week voordat je opbouwt naar drie dagen per week, om de andere nacht en dan elke avond. Hoewel deze percentages misschien laag lijken om een significant verschil te maken voor je huid, zal je er bij consistent gebruik zeker de voordelen van genieten. Deze voordelen kunnen bestaan uit het minimaliseren van de verschijning van rimpels, fijne lijntjes en poriën. Een mooie optie: Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum is een mooie aanvulling voor (ook een gevoelige) huid met eveneens anti-aging peptiden en hydraterende ceramiden. Ervaar je na het gebruik van retinol hevige irritaties raadpleeg dan een dermatoloog.

Gemiddelde concentratie: ongeveer 0,3

Is je huid niet gevoelig dan kunnen middelsterke retinols zorgen voor snellere resultaten en een gelijkmatigere teint en textuur. 0.25% retinol is een goed startpunt. Als je geen nadelige effecten ervaart dan kun het opschroeven naar 0,3% en meer. Probeer bijvoorbeeld Kiehl’s Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum, een nachtserum met 0,3% retinol.Shop Nu

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring