4 typen onzuiverheden en hoe ze onder controle te houden

Bij Kiehl’s helpen wij al heel lang met het verzorgen van de huid van mensen - bijna 170 jaar zelfs. En in die tijd hebben wij talloze klanten geholpen met hun huidverzorgingsproblemen, van helpen bij het bepalen van het huidtype tot het geven van antiverouderingstips voor een rijpere huid. Maar een vraag die keer op keer opkomt is: "Wat is de beste huidverzorging voor een onzuivere huid?" Als jij een onzuivere huid hebt, kan jij je waarschijnlijk op deze vraag verhouden. Het kan tenslotte een uitdaging zijn om producten te vinden die de grens tussen het verminderen van jouw puistjes (ja, alsjeblieft) en het uitdrogen van jouw huid (nee bedankt) weten te overbruggen.

Omdat dit zo'n veel voorkomende vraag is, hebben wij een handleiding samengesteld voor het verzorgen van een onzuivere huid. Hieronder leer jij over de verschillende soorten puistjes, waardoor zij worden veroorzaakt en hoe jij dit kunt behandelen. Bovendien leren wij jou hoe jij plekjes kunt herstellen (of in ieder geval het uiterlijk kunt verbeteren) met een eenvoudige huidverzorgingsroutine in zeven stappen. Lees verder om alles te weten te komen over de verzorging van een onzuivere huid.Wat zijn onzuiverheden?

Onzuiverheden worden gedefinieerd als elke merkbare imperfectie die het uiterlijk van iets verandert. Hoewel "onzuiverheden" kan worden gebruikt om vrijwel elk plekje of vlekje te beschrijven, verwijst het in huidverzorging meestal naar acne. Er zijn veel verschillende soorten onzuiverheden, maar ze vallen meestal onder vier hoofdcategorieën: mee-eters, whiteheads, puistjes en cysten. Hieronder vindt jij een kort overzicht van elk type.

Mee-eters: Alle acne is (tenminste gedeeltelijk) het gevolg van een overmatige talgproductie. Wanneer de huid te veel olie aanmaakt, kan deze zich vermengen met dode huidcellen en vuil en vast komen te zitten in de porie, waardoor deze verstopt raakt. Een mee-eter ontwikkelt zich wanneer de porie verwijdt en de inhoud binnenin oxideert of donkerder wordt bij contact met lucht. Mee-eters worden ook wel 'open comedonen' genoemd.

Whiteheads: Net als mee-eters zijn whiteheads het gevolg van verstopte poriën. In tegenstelling tot mee-eters wordt de inhoud van deze verstopte poriën echter niet blootgesteld aan lucht en hebben ze daarom geen kans om te oxideren. Om deze reden worden whiteheads ook wel 'gesloten comedonen' genoemd.

Puistjes: Puistjes zijn waarschijnlijk waar jij aan denkt als je het woord 'acne' hoort. Deze puistjes ontstaan wanneer dode huidcellen, olie en bacteriën (met name de P. acnes-bacterie) vast komen te zitten in de poriën, wat leidt tot plaatselijke infecties. Puistjes zijn vaak ontstoken of gezwollen en bevatten meestal een kleine hoeveelheid pus.

Cysten en knobbeltjes: Cysten en knobbeltjes zijn de meest ernstige vormen van acne. Net als puistjes komen ze voor wanneer olie en bacteriën vast komen te zitten in de poriën en geïnfecteerd raken. Als de infectie blijft groeien, kunnen diepe, pijnlijke cysten ontstaan. Dit soort puistjes wordt vaak geassocieerd met acnelittekens.
Wat is het verschil tussen acne en onzuiverheden?

Hoewel de woorden onzuiverheden en acne meestal naar hetzelfde verwijzen, is er een verschil tussen de twee. Hoewel kleinere puistjes, zoals mee-eters, medisch gezien als acne worden beschouwd, wordt acne in de praktijk meestal gebruikt om elk type wijdverbreide uitbraak te beschrijven. In de volksmond verwijst het naar de toestand als geheel, in plaats van naar een individuele plek. Onzuiverheid kan daarentegen verwijzen naar elk type individuele imperfectie. Wanneer het wordt gebruikt om acne te beschrijven, wordt het meestal gebruikt als een algemene term om een specifiek plekje te beschrijven, zoals een individueel puistje. Bij huidverzorging worden acne en puistjes echter min of meer door elkaar gebruikt.
Hoe om te gaan met onzuiverheden

Een vraag die we de hele tijd horen is: "Hoe kom je van onzuiverheden af?" Uiteindelijk is er geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien ieders huid anders is en niets is gegarandeerd. Dat gezegd hebbende, er zijn manieren om een onzuivere huid te behandelen. Naast het volgen van gezonde huidgewoonten, zoals voldoende water drinken, kan het volgen van een speciale huidverzorgingsroutine voor een onzuivere huid helpen om puistjes op afstand te houden. Blijf lezen voor onze routine van zeven stappen voor een onzuivere huid.
Stap 1: Verwijder vuil en overtollige olie

Ongeacht jouw huidtype of uw zorgen, reinigen zou altijd de eerste stap in jouw huidverzorgingsroutine moeten zijn. Als jij milde puistjes hebt, zoals mee-eters, raden wij jou aan een zachte, zuiverende reiniger te gebruiken, zoals Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Cleanser. Deze gezichtsreiniger voor een probleemhuid is samengesteld met 96% natuurlijke ingrediënten, waaronder Cannabis sativa-zaadolie en groene oregano-olie. Het helpt overtollige olie en vuil te verwijderen zonder de huid van het essentiële vocht te ontdoen. De kalmerende formule helpt ook om ongemak te verzachten en roodheid te verminderen voor een frisse, gezond ogende huid.

Probeer Blue Herbal Acne Cleanser Treatment om actieve puistjes aan te pakken. Deze gezichtsreiniger voor acne bevat salicylzuur en essentiële olie van gemberwortel om puistjes te verwijderen en de vorming van nieuwe te voorkomen. De schuimende formule zorgt voor een diepe, zuiverende reiniging, waardoor het ideaal is voor mensen met hardnekkige puistjes of een extreem vette huid.
Stap 2: Tone en breng de huid in balans

Zoek na het reinigen naar een kalmerende toner, zoals Blue Astringent Herbal Lotion. Deze iconische formule - al bijna 60 jaar een favoriet van Kiehl’s - bevat verkoelende menthol en kamfer om de huid te verfrissen en te kalmeren. Het bevat ook een natuurlijke moisturizer die bekend staat als natrium-PCA, die helpt bij het in evenwicht brengen van de hydratatie van mensen met een vette of acne-gevoelige huid.
Stap 3: Pak huidzorgen aan

Hoewel acne het gevolg is van overmatige olieproductie, kunnen andere factoren puistjes veroorzaken, waaronder hormonale veranderingen, stress en zelfs een slecht dieet. Een goed werkende huidbarrière kan jouw huid helpen zich tegen deze agressoren te verdedigen. Houd jouw huidbarrière sterk en gehydrateerd met Vital Skin-Strengthening Hyaluronic Acid Super Serum. Dit krachtige serum bevat 11kDa hyaluronzuur, een gemanipuleerde vorm van hyaluronzuur die de diepere huidlagen kan doordringen. Het bevat ook een adaptogeen kruidencomplex, die bestaat uit onder anderen rode ginsengwortel. Samen helpen deze krachtige ingrediënten de huidtint te verbeteren voor een zichtbaar stralende huid. Het is klinisch aangetoond dat de unieke formule de sterkte van de huid verdubbelt en de veerkracht vergroot en de huidtextuur verbetert. De lichtgewicht formule is geschikt voor alle huidtypes en kan dagelijks worden gebruikt voor een stralende, gezond ogende huid.

Als jij vatbaar bent voor post-inflammatoire hyperpigmentatie, ook wel bekend als postacne-littekens, kunnen zelfs kleine puistjes blijvende donkere vlekken achterlaten. Jij kan deze verkleuringen verminderen met Clearly Corrective Dark Spot Solution. Dit bestverkochte serum bevat geactiveerd C, extract van witte berk en pioenroos om het uiterlijk van een breed scala aan donkere vlekken en verkleuringen te helpen verbeteren. De effectieve formule helpt ook om de huid na verloop van tijd helderder te maken voor een gelijkmatiger, stralender uiterlijk. Gebruik het overal of als een vlekbehandeling om hardnekkige postacne-vlekken te verwijderen.
Stap 4: Rijk naar een kalmerende gezichtsolie

Het gebruik van een gezichtsolie kan een beetje intimiderend zijn als jij een onzuivere huid hebt. Begin met een zachte, non-comedogene formule, zoals Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate. Deze bestverkochte gezichtsolie is samengesteld met 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder Cannabis sativa-zaadolie en groene oregano-olie. De lichtgewicht formule voor een probleemhuid helpt de tekenen van stress, waaronder roodheid en ongemak, zichtbaar te verlichten voor een rustiger uitziende huid. De hoogwaardige gezichtsolie helpt ook om de huidbarrière te versterken voor een meer gehydrateerde, evenwichtige huid. Jij hebt maar een klein beetje nodig, zoals met elke gezichtsolie: jij hebt slechts een paar druppels nodig voor jouw hele gezicht.
Stap 5: Hydrateer jouw huid

Fun Fact: hydratatie is essentieel voor alle huidtypes, maar nog meer voor mensen met een vette, onzuivere huid. Onderzoek toont aan dat wanneer de huid uitgedroogd is, deze meer olie produceert om het gebrek aan natuurlijke hydratatie te compenseren. Dit kan op zijn beurt leiden tot verstopte poriën en puistjes.

Voor dagelijkse hydratatie raden wij Calendula Serum-Infused Water Cream aan. Deze unieke hydraterende gel bevat calendula-extract en glycerine om de huid te hydrateren met een langdurige hydratatie van 24 uur. De gewichtloze formule egaliseert zichtbaar de huidskleur en verhoogt de glans na slechts één week, terwijl langdurig gebruik de verschijning van roodheid helpt verminderen. Gebruik het 's ochtends en' s avonds voor een frissere huid.

Als jij aan het uitbreken bent, pak dan Breakout Control Acne Treatment Facial Lotion. Deze effectieve formule bevat salicylzuur en niacinamide om het verschijnen van puistjes zichtbaar te verminderen en de vorming van nieuwe te helpen voorkomen. De lichtgewicht hydraterende lotion helpt ook om dofheid en een gladde, ruwe textuur te verminderen voor een helderdere, gelijkmatigere huid.
Stap 6: Behandel individuele onzuiverheden

Zelfs met een perfecte huidverzorgingsroutine, zul jij nog steeds af en toe uitbreken. Als dat gebeurt, zoek dan naar een behandeling voor acnevlekken, zoals Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment. Deze krachtige crème voor puistjes bevat zwavel en niacinamide om hardnekkige puistjes aan te pakken, waaronder puistjes en whiteheads. Het is klinisch aangetoond dat de krachtige formule het verschijnen van acne-puistjes snel vermindert voor een zichtbaar helderdere huid. Breng één tot drie keer per dag een kleine hoeveelheid aan op de probleemgebieden terwijl de uitbraak aanhoudt.
Stap 7: Geef jezelf 1x per week een gezichtsbehandeling

Een keer per week, of wanneer jouw huid verstopt aanvoelt, kunt jij jouw huid trakteren op een verwennende gezichtsbehandeling. Wij raden Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask aan, vooral voor mensen met een vette en onzuivere huid. De best verkochte formule bevat Amazone witte klei en aloë vera om vuil en olie uit de verstopte poriën te verwijderen en de huid te zuiveren. Het is klinisch aangetoond dat het de huidolieproductie op het huidoppervlak met 46,7% minimaliseert, wat de verschijning van vergrote poriën helpt verminderen voor een verfijnder ogende huid.

Vul hieronder uw e-mailadres in en we zullen u een bericht sturen zodra dit artikel weer op voorraad is.

Dit artikel zal automatisch uit uw winkelmandje worden verwijderd na het verzenden van uw e-mail.

Het e-mailadres wordt door Kiehl’s bewaard en gebruikt om je op de hoogte te houden wanneer het product weer op voorraad is. De gegevens worden bewaard tot het verzoek is verwerkt.
Lees hier meer over ons privacy beleid. Kiehl’s is onderdeel van L’Oréal Benelux.